Synlab

Vérvétel

A képalkotó eljárások mellett a laborvizsgálatok nyújtják a betegségek diagnosztizálásához és kezeléséhez szükséges legtöbb információt.  Egyetlen vérvétellel ma már több ezer paraméter meghatározása lehetséges. A Synlab Európa és Magyarország egyik legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatója. Hazánkban évente 45 millió vizsgálatot végeznek el laboratóriumaikban.

Együttműködésünk eredményeként a Synlab kiemelt magánvérvételi helyként pácienseinknek 5000 féle vizsgálat elvégzésére van lehetőségük. A vérvételt követően a levett minták pár óra múlva már a laborba kerülnek, ahol a legrövidebb időn belül megtörténik azok kielemzése. Az elkészült eredményt a megadott határidőn belül elektronikusan elküldjük az Ön által megadott email címre vagy a vérvétel helyén nyomtatott formában veheti át.

Szolgáltatásunk beutaló és előjegyzés nélkül igénybe vehető.

A vénaszkennerről

 

Mindannyian hallottunk már róla, sőt egészen biztosan elő is fordult nagyon sok embernél, hogy nem minden esetben sikerült első szúrásra megtalálni a vérvételhez vagy az infúzió bekötéséhez szükséges vénát. Ennek számos oka lehet, a végeredmény minden esetben az, hogy többször kell megszúrni a pácienst. Ez kellemetlenséggel, olykor fájdalommal jár, a véna szétdurranhat, bevérezhet és hetekig kékes-lilás folt emlékeztet a vérvételre.

Számunkra legfontosabb a pácienseink maximális elégedettsége és komfortérzetének növelése. Ahhoz, hogy a vérvétel során a véna szúrása a lehető legpontosabb legyen és minimálisra csökkentsük a véna sérülésének kockázatát, minden vérvételünket a legmodernebb vénaszkenneres eljárással végezzük. Ez azt jelenti, hogy a páciens bőrére a készülék kivetíti a vénákat, segítve ezzel a vérvételt végző asszisztens munkáját. A vérben lévő hemoglobin infravörös fényelnyelő képessége magasabb mint más szöveteké, ezért a készülék infravörös  hullámhosszúságú fényforrás segítségével létrehozott képet a bőrfelületre vetítve megjeleníti, még a 80%-ban láthatatlan vénáinkat is.

A vénaszkenner használatával 3.5 szeresére növekszik az sikeres első szúrás valószínűsége.  35-nél magasabb BMI-vel rendelkező nők esetében a kétszúrásos sikeres találati arány 50%-ról 96%-ra emelkedett vénaszkenner használata mellett.

időpontfoglalás