Nutritív (táplálék) 40-es allergiapanel (allergénspecifikus IgE)

Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Allergiás reakció esetén a szervezet megpróbálja az idegenként azonosított anyagot ellenanyag termelésével „legyőzni”. Ez az ellenanyag a véráramba kerülve a szervezet minden pontjára eljut és egyéb kémiai anyagok mellett hisztamint szabadít fel. A hisztamin felszabadulása az érintett területen különböző, akár igen kellemetlen tünetekkel járó allergiás reakciót okozhat. Ezért érdemes tisztában lenni azzal, mi az allergia kiváltója. Ennek kiderítését szolgálja az allergiavizsgálat.

Az allergiavizsgálat bőrpróbával vagy egy egyszerű és gyors vérvétellel végezhető el. A vérvétel útján történő laboratóriumi allergiavizsgálat segít az allergia mértékének és típusának meghatározásában. Az allergiás reakció esetén jelentősen megemelkedhet az össz-IgE és a gyulladáskor keletkező fehérjemolekulák (allergénspecifikus IgE) szintje, ezért a laborvizsgálat során több más mellett ezeket az értékeket mérik.

A panel összetétele:
disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús, paradicsom, sárgarépa, burgonya, mustár, tőkehal, rák, kék kagyló, tonhal, lazac, kiwi, mangó, ananász, narancs, alma, banán, őszibarack, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, szezámmag, sütőélesztő, fokhagyma, zeller, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, földimogyoró, tojás, kecsketej, rozsliszt, zab, kukorica, hajdina, búzaliszt

Eredménykiadás: 7-9 munkanap

időpontfoglalás