Fitkontroll csomag

Az élsport és az intenzív fizikai munka jelentős terhet ró nem csak a vázizomzatra, de a szervezet összes szövet- és sejttípusára. A rendszeres megerőltető edzés hatással van a máj és a veseműködésre, a hormonális állapotra, az anyagcsere számtalan tényezőjére, a vérképzésre, az immunrendszer működésére és ezek mellett még sok egyéb egészségügyi tényezőre.

Ugyanakkor a kapcsolat fordítva is fennáll: a megfelelő fizikai teljesítmény eléréséhez feltétlenül szükségünk van az összes élettani funkció tökéletes működésére, tehát jól működő májra, hatékonyan kiválasztó vesékre, erős és stabil hormonrendszerre, jól reagáló immunrendszerre és flexibilis anyagcserére.

A csomagban található paraméterek segítségével képet kaphatunk a sportolók májfunkciójáról, vesefunkciójáról, alapvető hormonális paraméterekről, és a vázizmokat ért terhelés vagy sérülés mértékéről, valamint az immunrendszer állapotáról.

Kiknek javasoljuk a vizsgálatot?

Ezt a laborcsomagot kifejezetten az edzőterembe járó, súlyzós vagy funkcionális edzést végző férfiaknak és nőknek állítottuk össze. Sőt a CUTLER FITNESS hálózat vendégei számára extra kedvezményes lehetőséget is kínálunk.

Az egyedi kedvezmény igénybevételének feltétele

Az extra kedvezmény személyes vásárlás esetén a CUTLER FITNESS bérlet felmutatásával, míg a webshopos vásárlás esetén a promóciós kód beírásával vehető igénybe.

Miről tájékoztat a vizsgálat?

Az eredmény és a célzottan ehhez a vizsgálathoz tartozó konzultáció segít az alábbi összefüggések értelmezésében:

 • a megváltozott glükóz-anyagcsere, mely drasztikus diétákat követően sokszor dietetikai beavatkozást igényel
 • a szigorú diéta és az azzal járó dehidratáció károsíthatja a vesefunkciót
 • az intenzív és speciális táplálkozás, valamint a fokozott táplálékkiegészítő-, illetve gyógyszer használat hatással lehet a májfunkcióra
 • a megerőltető testedzés – főként dehidratált állapotban – károsíthatja az izomsejteket, melyről az emelkedett kreatin-kináz szint adhat felvilágosítást
 • az erős fizikai terhelés, kialvatlanság, valamint egyes gyógyszerek rendellenesen megemelhetik a férfi sportolók ösztrogénszintjét és csökkenthetik a tesztoszterontermelést
 • a vérkép adatainak segítségével felismerhetőek még az akut vagy lezajlott fertőzések, a túlterhelésből eredő immunológiai eltérések, valamit az esetleges vérképzési zavarok is
 • az akutfázis fehérjék (CRP) segítségével pedig felmérhetők a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok, melyek jelentősen befolyásolhatják az edzés teljesítményt.

A SYNLAB sportdiagnosztikai és orvoscsapata egy új, egyedülálló megközelítéssel szeretné segíteni a sportolók egészségtudatosságát, preventív és egyben szűrő célzattal támogatja az amatőröket és profikat egyaránt s sportcéljaik elérésében.

Vérkép (quantit. + 5 diff gépi qualit.)
Vércukor
Karbamid
Kreatinin (+ eGFR)
Húgysav
Cisztatin C
C reaktív protein (CRP)
Totál bilirubin
Direkt bilirubin
GOT (ASAT)
GPT (ALAT)
Gamma-GT
Alkálikus foszfatáz
Kreatinkináz (CK)
Ösztradiol (E2)
Totál tesztoszteron
HOMA index
Inzulin
Mintakezelési díj

A sportolói életvitel eltéréseket eredményezhet a laboreredményekben, melyek megfelelő értékeléséhez szakember segítségére lehet szükség. Az élsport – a terhelés intenzitásától és időtartamától függően – jellemzően megváltoztatja a máj- és vesefunkció egyes értékeit, de hatással lehet a gyulladásos paraméterekre, a fehérsejt és vörösvértestek számára, valamint számos enzim aktitivitására és hormon termelésére. Felmerülhet valamilyen hiányállapot vagy táplálkozási hiba lehetősége, de ezek jelentős része megfelelő étrenddel és edzésmódszerekkel korrigálható, ezért célszerű lehet a kapott eredményt szakértővel és sportdietetikussal egyeztetni.

  1. “Basic+” csomag (75-80 perc), mely tartalmazza:
   1. Testösszetétel-mérés és -elemzés
   2. Anamnézis lap kitöltése
   3. Antropometriai mérés
   4. Konzultáció, táplálkozási napló átbeszélése
   5. Első táplálkozási terv elkészítése
   6. Telefonos vagy email elérhetőség 24 órás reakcióidővel munkaidőben

  1. „Follow-up+” csomag (50 perc), mely tartalmazza:
   1. Testösszetétel-mérés és -elemzés
   2. Kontrollmérés, konzultáció
   3. Táplálkozási terv felülvizsgálata, frissítése és aktuális célokhoz igazítása
   4. Telefonos vagy emailes elérhetőség 24 órás reakcióidővel munkaidőben

  1. Versenytervezés (30 perc), mely tartalmazza:
   1. Kontroll InBody mérés és elemzés
   2. 15 perc telefonos konzultáció előre egyeztetett időpontban
   3. Konzultáció, étrend felülvizsgálata, szükség szerinti módosítása.
   Extra dietetikai szolgáltatás, mely a Follow-up csomag kiegészítő elemeként kiemelt dietetikai kontrollt nyújt arra a pár napra vagy hétre, amikor a versenyző kiemelten fontos időszakhoz érkezik. A verseny előtti napok formaidőzítése, a verseny nap(ok), vagy a verseny utáni közvetlen regenerációs időszak különösen fontos dietetikai időszak, melyet akár órákra lebontva is meg tudunk tervezni.

 1. “Pro1+” prémium egyéni sporttáplálkozási tanácsadás (folyamatos), mely tartalmazza:
  1. Élsportolókra tervezett tanácsadás, sportcélok mentén történő felkészülés támogatása
  2. Teljes egészségügyi dokumentáció áttekintése, dietetikai összefüggések elemzése
  3. Speciális diagnosztikai kérések, specifikus méréseredmények beépítése
  4. Sportági elvárások és edzői paraméterek figyelembevétele
  5. SYNLAB dietetikai protokollok alkalmazása (pl. savasodás, laktát, regeneráció, immunrendszer, túledzettség, állóképesség, robbanékonyság, sérülés, mentális fókusz, izület, spec. allergiák)
  6. Tartalmazza a Basic+, Follow up+, Versenytervezés (Race Planning) szolgáltatásokat
  7. Magas szintű rendelkezésre állás (hot-line)
időpontfoglalás